Lördagen i London

Hej igen =D

I lördags (12/9, sorry för lam uppdatering :$) var det äntligen dax för det första stora London besöket tillsammans med våran TFG friend, typ våran mentor, och präst på stället, Neo. Kl 11 bar det av för att hinna se allt man måste se innan klockan 7 då vi var bjudna på kalas hos vårna grannes barns tvåårskalas (fråga inte :P)

Från Manor Park kan man ta tåget, snabbaste sättet, till Liverpool Street där man bland annat kan byta till tunnelbana. Liverpool Street station för de som inte vet är en av englands största tågstationer tillsammans med bland annat King Cross. Från Liverpool Street tog vi tunnelbannan till

Trafalgar Square, som har fått sitt namn efter just slaget vid Trafalgar där Horatio Nelson krossade de spansk-franska trupperna 1805. Det är också han som är avbildad längst upp på Nelsonkolonnen.
I de fyra hörnen så står det fyra stora fundament där det på tre av fundamenten står statyer av betydande personer i brittisk historia. Men på den fjärde har man, pga. av pengabrist, aldirg rest någon staty utan bara låtit den vara. Sedan något år tillbaka har London Culture Section "tagit över den" och har nu en scen uppe på själva fundamentet där olika människor kan hyra (eller låna?) och köra små uppträdanden om de vill. När vi var där var det nån tjej som ibland hade ett dasslock på huvudet och sjöng och pratade helt oförstårligt som uppträdde, ganska tråkigt men roligare än ett stort tomt fundament =P


Från Trafalgar Square gick vi sydväst och svängde sen av till The Mall tills vi kom till

Buckingham Palace, som är den brittiska monarkens officiella residens i London.
Utanför vaktade givetsvis de smått roligt klädda BR-vakterna som enligt reglerna inte får prata så länge ingen "vanlig människa" gör något som kan uppfattas som hotande mot kronan (=P). I regementet (?) står det också att vakterna inte får skratta, något som för några år sen var ett problem då många kom bara för att få dem att skratta, något som enligt Neo har minskat sen man börjat ha mer poliser runtom utanför grindarna.


Från The Palace fortsatte vi sen till Westminister Abbey som är en av englands största katedraler, det är den officiella kröningskyrkan det det var bland annat här som prinsessan Diana begravdes.


Och bara runt hörnet, som ni kanske ser i bakgrunden, ligger ett av de största landmärkerna för London och England, Big ben och House of Parlament.


Bilden är tagen är tagen från andra änden av London Bridge som vi gick över för att dels korsa Themsen, vad trodde du ? ;), och dels för att komma till den stora Themsen festival som var i full gång på andra sidan. Tyvärr har jag inga bilder från själva festivalen, dels för att Neo knatade på rätt bra och dels för att det knappt fanns armbågsutrymme. Men det var väldigt kul att se! Inte alls som våra marknader hemma med alla turkstånd ( ursäkta utrycket, men jag lägger ingen värdering i det men ni vet vad jag menar) med remmar,solglasögen,t-shirt och munkar. Det här var verkligen en marknad som jag tänker mig en marknad. Massa matstånd med mat från världens alla hörn, folk som sålde hemgjorda saker såsom smycken, mattor, tapeter, houng med mera med mera, många stånd som drevs av intresseorganisationer om London som t.ex. delade ut foldrar med kartförslag om man ville cykla i eller runt om London osv, och så klart de nästintill obligatoriska gatujycklarna som klär ut sig och gör lite roliga saker och så, mycket fantasifullt faktiskt =)

Ett fint exempel ;)Sorry om inlägget låter mer som en turistbok än som ett blogginlägg men jag ska försöka få det lite roligare i fortsättningen.

Hjälp med bloggdesign #1

Nån som vet hur man gör för att liksom flytta helt skiten mer åt vänster? =P

Lägenheten

Som utlovat kommer även lite bilder och info om min första "egna" lägenhet *stolt* :

Detta är då mitt rum, och innan ni frågar så kan jag säga att James Dean affischen inte är min utan den satt där när jag kom och sitter endast kvar för att jag inte har något att ersätta den med just nu. Sen är det lite stökigt just nu också för vi ska åka på en fyrdagars konferans i Leeds imorgon. Det finns även två sängar, fråga inte varför, och på frågan varför båda är bäddade så är svaret att vi fick 6 uppsättningar lakan när vi kom och jag tyckte det såg trevligare ut med en bäddad säng än en obäddad. På golvet är det heltäckningsmatta, vad annars?, men det är inte så farligt som man tror. Nu har jag börjat vänja mig och det är faktiskt riktigt skönt att gå runt på.

För alla er som är intresserade, typ gäster =P,  så är detta våran toalett. Halvkaklat med dusch i badkaret, faktiskt ganska mysigt det med, och smart hylla för förvaring av alla våra saker.

Till sist har vi kommit till vardagsrummet. Det ska nog tilläggas för alla som inte får ihop planlösningen att detta är en etage lägenhet + att jag inte har tatt bilder på allt för jag tänkte att de som kommer och hälsar på ska ha lite att upptäcka själva ;) Tillbaka till vardagsrummet. Det är ett kombinerat vardagsrum och matplats (bordet i hörnet) med lite sköna soffor och en liten TV. Kan jag bara få tag i en HDMI kabel så ska jag nog lyckas koppla ihop min dator med TVn så vi kan kollla film =)

Så, jag hoppas att det är gav er en liten glimt av hur jag har det.  För er som kommer och hälsar på så kommer det serveras kall Ginger Beer (mkt popis läsk) på antingen vår stora balkong eller i våran "roof garden".

Ha de gött

Ankomst och kontaktuppgifter

Hej! =D

Igår (090907) anlände jag äntligen till London! 06,45 lyfte mitt plan från Landvetter och bortsett från att det flyget är ett stort
"affärsflyg" med massa kostymnissar som pratar högt och tränger sig så gick hela resan smärtfritt. När jag klev av planet på Heathrow airport så fick jag gå, och jag skojar inte,  1,5-2km genom olika korridorer och gångar för att komma till den stora bagagesalen, men när jag väl kom ut därifrån så stod min supervisor, John Connor, och väntade på mig med en stor skylt med mitt namn på och häslade mig välkommen till London. Sen åkte vi i hans bil till min nya arbetsplats, The Froud Center. Resa med bil från Heathrow till Manor Park tar över 1,5h beroende lite på hur mycket trafik det är, så har ni tänkt att komma hit rekommenderar jag i första hand City Airport som bara ligger en liten bit från här och i andra hand Stansted.

Tillbaka till The Froud Center. The Froud Center ligger i Manor Park som är en del av nordöstra London. Från centret är det ca 40 min med buss och tunnelbana och ca 15 minuter med tåg in till centrala London (har det sagts mig ;) )
The Froud Center är som jag har jag innan en form av fritidscenter som påminner lite om vårat KFUM med sporthall, biljardrum, it-rum och allmänna rum som man kan hyra. Det finns också en kyrka, S:t Michael Church, inuti centret där det hålls morgonbön, gudstjänster etc. Centret ägs av en kristen ideell organisation som heter Aston Mainfeild som också äger ett annat center samt ett frilufsområde. Manor Park är ett "multifaith" område som bland annat innehåller två kristna kyrkor och en av Englands största muslim föreningar.

Jag själv bor, tillsammans med Lea, i en stor lägenhet på andra våningen i centret. Mer info om lägenheten ich Lea kommer senare ;)

Mina kontaktuppgifter är:

TFG Vols.
Martin Ljungdahl
1 Toronto Avenue
London
E12 5JF

Mobil: +44 7538914451
Hem (till centret som de kan skicka upp till lägenheten): +44 20 8478 2468

Jag har även med mig min svenska mobiltelefon som ni gärna får skicka sms till om ni vill, observera att det inte kostar er något extra att skicka för att jag är utomlands, det är när jag svarar som det kostar mig extra =)

Jag ska också passa på att be om lite hjälp för MSN verkar inte funka här, verken program eller webb funkar så jag undrar om någon har nåt annat program som man kan köra som MSN?
RSS 2.0