Lördagen i London

Hej igen =D

I lördags (12/9, sorry för lam uppdatering :$) var det äntligen dax för det första stora London besöket tillsammans med våran TFG friend, typ våran mentor, och präst på stället, Neo. Kl 11 bar det av för att hinna se allt man måste se innan klockan 7 då vi var bjudna på kalas hos vårna grannes barns tvåårskalas (fråga inte :P)

Från Manor Park kan man ta tåget, snabbaste sättet, till Liverpool Street där man bland annat kan byta till tunnelbana. Liverpool Street station för de som inte vet är en av englands största tågstationer tillsammans med bland annat King Cross. Från Liverpool Street tog vi tunnelbannan till

Trafalgar Square, som har fått sitt namn efter just slaget vid Trafalgar där Horatio Nelson krossade de spansk-franska trupperna 1805. Det är också han som är avbildad längst upp på Nelsonkolonnen.
I de fyra hörnen så står det fyra stora fundament där det på tre av fundamenten står statyer av betydande personer i brittisk historia. Men på den fjärde har man, pga. av pengabrist, aldirg rest någon staty utan bara låtit den vara. Sedan något år tillbaka har London Culture Section "tagit över den" och har nu en scen uppe på själva fundamentet där olika människor kan hyra (eller låna?) och köra små uppträdanden om de vill. När vi var där var det nån tjej som ibland hade ett dasslock på huvudet och sjöng och pratade helt oförstårligt som uppträdde, ganska tråkigt men roligare än ett stort tomt fundament =P


Från Trafalgar Square gick vi sydväst och svängde sen av till The Mall tills vi kom till

Buckingham Palace, som är den brittiska monarkens officiella residens i London.
Utanför vaktade givetsvis de smått roligt klädda BR-vakterna som enligt reglerna inte får prata så länge ingen "vanlig människa" gör något som kan uppfattas som hotande mot kronan (=P). I regementet (?) står det också att vakterna inte får skratta, något som för några år sen var ett problem då många kom bara för att få dem att skratta, något som enligt Neo har minskat sen man börjat ha mer poliser runtom utanför grindarna.


Från The Palace fortsatte vi sen till Westminister Abbey som är en av englands största katedraler, det är den officiella kröningskyrkan det det var bland annat här som prinsessan Diana begravdes.


Och bara runt hörnet, som ni kanske ser i bakgrunden, ligger ett av de största landmärkerna för London och England, Big ben och House of Parlament.


Bilden är tagen är tagen från andra änden av London Bridge som vi gick över för att dels korsa Themsen, vad trodde du ? ;), och dels för att komma till den stora Themsen festival som var i full gång på andra sidan. Tyvärr har jag inga bilder från själva festivalen, dels för att Neo knatade på rätt bra och dels för att det knappt fanns armbågsutrymme. Men det var väldigt kul att se! Inte alls som våra marknader hemma med alla turkstånd ( ursäkta utrycket, men jag lägger ingen värdering i det men ni vet vad jag menar) med remmar,solglasögen,t-shirt och munkar. Det här var verkligen en marknad som jag tänker mig en marknad. Massa matstånd med mat från världens alla hörn, folk som sålde hemgjorda saker såsom smycken, mattor, tapeter, houng med mera med mera, många stånd som drevs av intresseorganisationer om London som t.ex. delade ut foldrar med kartförslag om man ville cykla i eller runt om London osv, och så klart de nästintill obligatoriska gatujycklarna som klär ut sig och gör lite roliga saker och så, mycket fantasifullt faktiskt =)

Ett fint exempel ;)Sorry om inlägget låter mer som en turistbok än som ett blogginlägg men jag ska försöka få det lite roligare i fortsättningen.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Heej Martin!:D

Det låter som att du har det asgrymt!

Vi saknar dig här hemma:) men jag jobbar på att vi ska kunna åka och hälsa på dig nån gång:D

Jag tyckte det var intressant det du skrev och inte alls tråkigt:)

Vi hörs du! Ha det underbart!:D KRAM

2009-09-25 @ 14:58:04
URL: http://mindmap.blogg.se/
Postat av: Simon

Historie/samhällslektion nummer 1. Rätt intressant fakta men gärna lite vad du håller på med när du jobbar. Ska försöka komma i höst/vinter nån gång

2009-09-26 @ 12:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0