Högskoleprovet och dåligt internet

Jag går nu in i min fjärde vecka med värdelöst internet, i fyra veckor har internet funkat lite som det vill och därför har jag varit mer inaktiv än vanligt :( ITsupporten har nog vatt här tre gånger iaf men det funkar fortfarande inte. På tisdag kommer jag itne släppa ut dem fören jag har bra internet i lägenheten igen, eller åtminstonde låta Jenny, centrets chef, göra det. Det är mycket man kan störa sig på hos Jenny men hon är bra på att få folk att jobba.

Aja en rolig sak var att i lördags tog jag mig bort till svenska skolan här i London för att skriva högskoleprovet. Själva provet var skoj men det var hemskt innan för, no offence, det var nästan bara skåningar och stockholmare där. Skåningarna var ganska roliga och sociala men stockholmarna var ush :P Tänk er sterotypen av stockholmare vi har, snobbig och pratar asså typ ni vet?, precis så var dom. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt ett par gånger under dagen.
Provet kändes bra så nu väntar vi bara på resultatet, önska mig lycka till! :D

Ha'e kalas!

Sister Act the Musical


Yeah! Igår var jag, Lea och Erik och såg Sister Act the Musical å den var verkligen helgrym! Rekkomenderas varmt och jag följer gärna med igen och ser den :D


Martin är glad =D

Martin är glad för igår hämtade han Erik på flygplatsen =D Wiee! Tackar och bockar för lösgodiset! ;)

Martin är glad =D

Martin är glad för igår hämtade han Erik på flygplatsen =D Wiee! Tackar och bockar för lösgodiset! ;)

Konstiga regler (USA varning??)

Igår hade jag frukostklubb som vanligt, mer detaljerat inlägg om hur jag jobbar kommer om en stund eller så. Egentligen börjar jag klockan åtta med att plocka fram lite spel å så och sen hålla koll på om det är något barn vid dörren. Men eftersom jag är ganska morgonpigg så brukar jag ofta vara ner tio,kvart i åtta så jag kan plocka fram allting och hämta listan med barnens namn på å så innan åtta. Likadant igår så kommer jag ner tio i åtta med en trave spel och ser att det står redan ett barn med förälder vid dörren å fryser så jag sätter ju bara ner spelen och går och öppnar för barnet och säger have a nice day till pappan. Då ropar damen som är i köket och lagar frukost att så får man absolut inte göra, asså hon sa det på ett väldigt trevligt sätt men klargjorde att man inte får släppa in barnen före klockan åtta för då kan folk rapportera oss till olika myndigheter och blablabla. Är inte det ganka mysko? Har vi det så i Sverige me? Asså om allt är klart och klockan är några minuter i p det är kallt ute, visst öppnar vi dörren?

Nästa sak som hände var idag då jag hämtade ungarna från skolan och på vägen upp i trappen på centret så är det en av killarna som ramlar och slår upp ett sår på armbågen. Ingen större skada skedd men han undrade om han kunde få ett plåster. Givetsvis så gick jag ner för att hämta plåster men jag hann inte långt innan fritidschefen stoppade mig och berättade att vi inte får ge dem plåster för de kan ju vara allergiska mot klistret... Så istället fick Arvin en pappersnäsduk att hålla mot armen tills det slutade blöda. Det roliga vara att när han hörde det där om klistret kontrade han blixtsnabbt med att säga att han kanske var allergisk mot pappersnäsdukar också, något som fick chefen att muttra lite halvhögt ;)

Men detta är väl ändå hel sjukt? Att man inte ens kan få plåstra om dem utan risk för att bli stämda osv.? Känns verkligen som en USA-wannabe-varning, snart blir vi väl stämda för att frukost toasten var för varm...

Simma lungt! =)


IKEA och Totally Swedish

Okej hej igen :)

Medan jag fortsätter skriva på mitt inlägg om vad jag jobbar med å så så måste jag bara berätta vad som har hänt i veckan.

Förra helgen (läs förraveckan *skäms*) kom Karolin och Karina på besök, en svensk och en tysk volontär, lite halv ironiskt ;) och med dem spenderade vi en lördag i London. Det i sig är inte det roliga med det här inlägget utan på vägen till Svenska Kyrkan som vi skulle besöka så gick vi även förbi Totally Swedish, en butik som bara säljer svenska saker så som knäckebröd, såser, korv, filmjölk, chips och lösgodis osv. UNDERBART! :D Det blev lite brunsås och chips å pärlsocker, chips i sig är kanske inte så svenskt med det finns inget motsvarande till Estrella chips här, så det var en sann njutning i sig senare på kvällen. Efter det korta besöket på svenska kyrkan så åkte vi till Harrods där vi mötte upp med några andra tyska volontärer (de är överallt...). Det hände en ganska kul ska när vi skulle gå in för vi hade bestämt att ses utanför stora ingången och gå in tillsammans, men när vi kom in så frågar vakten om vi känner varandra och jag som gick första svarade artigt att självklart gjorde vi det. Då förklarade han att just idag hade de en regel om att grupper inte fick komma in så han körde ut oss igen. Problemet löstes genom att vi gick 10 meter längre ner på gatan, in genom nästa Entré en och en för att sen enas vid info-disken. Sen gick vi som en grupp i tre timmar och ingen sa nåt, Harrods är lite konstigt. Asså det är kul att gå på Harrods men att gå med 6 tjejer var lite, ehh, annorlunda =) Det blev mycket klädtittande och djuravdelningen och inte så mycket på elektronikavdelningen ( ;) ) men det var väldigt kul ändå =D Djuravdelningen var både väldigt underhållande pga. av att de sålda speciall hund öl och också hemsk för de har börjat att sälja djur där nu som de förvarar i rum med glas väggar så alla kan se dem, helt hemskt att se :(

I onsdags åkte jag och Lea till Ikea för att köpta lite grejer till lägenheten och det var verkligen härligt att komma dit :D Man spelar väldigt mycket på det svenska, t.ex så står det dalarhästar lite överallt, man har en svensk matbutik och så har man behållat de svenska namnen på alla saker. Det sista tyckte jag var väldigt roligt för britterna har sånna problem att uttala alla namnen, för att inte tala om den gamla tant som stog vid lådorna och försökte uttala "Snålis". Men det var verkligen härligt att komma dit, jag gick och nynnade på nationalsången en lång stund medan jag gick runt där inne. Men det var också sjukt läskigt att gå runt och köpa saker till sitt boende, jag kände mig så läskigt vuxen samtidigt som det gav en ett litet rus av att knalla runt plocka ner saker i vagnen...
På vägen ut blev det knäckbröd, kaviar,köttbullar och Marabou! =D Mumsmums


Totally Swedish

Det ser ut som en blandning mellan ett museum och en gammalgammal butik, dyrt som skam men det var det värt :D

Detta blev dagens inköp =D

Välkommna till Svenska Kyrkan i London

På Harrods kan du köpa peggar i vilken färg du vill, finns även i lösvikt för den som vill ha det =)

Detta var dagens konstigaste, hund öl. Alkoholfri förstås men ändå?

"Christmas world" var öppet och i full gång, men alltså hur många köper julgrejer i September? Antingen så har man grym planering elelr så var alla som var där turister..

En bild på Harrods by night får avsluta inlägget, och ja Simon, jag ska försöka bättra mig =)

Simma lungt

TFG koneferas #1

Buhu :,( då var man tillbaka efter några underbara dagar på TFG-koneferansen. TFG står för Time For God och är min kristna mottaganade organisation. Det är de som administrerar alltihop med mig, så som företag, kontakter och pengarna från EU å så.

Denna gång var koneferansen i Norra London så jag och Lea kunde ta tunnelbanan dit, det tar ju ändå visserligen mer än en timme men ändå ;) Vid ankomst fick vi en hel jättebibba med papper av alla olika slag, våra TFG-tshirts och ett litet gulligt kuvert med våra fick pengar. Varje månad får man lite pengar av TFG för att ha till saker utöver maten. Sen väntade vi in de andra volontärerna innan det var dax för brakmiddag i resturangen, mumma! =D

Efter middagen var det dax för det som jag faktiskt saknat me rän jag kunde tro och som visade sig vara det bästa på hela koneferansen, andakterna! =D Så himla härligt att äntligen få sitta ner och ha andakt igen, å så bra andakter sen, tack TFG! :D Efter andakten var det dax för te och kaka några timmar innan vi slutligen kröp till korgs.

En normal dag såg ut ungefär som så att första var det frukost, morgon andakt, Pass 1, te och kaka, Pass 2, lunch, Pass 3, te och kaka, kvällsandakt, te och kaka. Jag vet inte hur många kakor jag har ätit den här veckan men det är sjukt många :P På de olika passen hade vi olika utbildningspass så som att vara TFG volontär, lära sig mer om gud och att finna tid med honom, vem han är, massa om UK och mycket praktiskt så som pengar och bankkonton. Riktikt intressant och roligt :) Träffade också min field officer Susann, det är hon som har ansvar för mig, som komemr besöka mig och Lea under året och kolla så att allt är bra och är den som jag ska kontakta i första hand.

Även på denna koneferans lärde jag känna massa nya människor från världens alla hörn. Förutom europerna, med en väldigt massa tyskar, så var det även två tjejer från Syd Korea, en kille från Mexico. Alla var som vanligt super trevliga så det blev mycket snack och jämförelse mellan kulturer.

Som en grej till spexet sista kvällen så blev vi indelade i grupper som fick olika saker tilldelade sig, och av någon anledning hamnade jag i sånggruppen som fick i uppgift att framföra nåt från Beatles. Så det vi gjorde var att vi satte oss ner och översatte refrängen till "We are all living in a yellow submarine" till alla våra språk. Så det blev på tyska, franska, koreanska och svenska med "Vi lever alla i en gul U-båt" på väldigt bred, och fömodligen dålig, skånska ( no offence Emma =P ) för att få det att gå ihop. Jag tyckte att det blev väldigt bra (ehum) men publiken skrattade iaf mycket. Tyvärr, kanske bra denna kväll, så var jag den enda svenska volontären denna gång så ingen fattade egentligen vad jag sjöng.

Koneferansens sista natt avslutades med att vi satt och spelade spel och pratade till långt in på småtimmarna. På själva avresedagen slumpade det sig så att nästan alal volontärer gick till tågstationen samtidigt, inget dramatiskt hände förutom att Daniel, Mexicanaren, sprang in i ett hus på vägen och köpte en cykel för 200£ som han skulle ha med sig hem till Skottland, maybe a little bit strange... =p

Gilla kaviar!
/Martin

EVS koneferans i Leeds

Förra (läs v.39) veckan hoppade jag och Lea på det nationella höghastighetståget för att ta oss till EVS koneferansen i


Leeds för att delta i den första "arrival-training".

I och med att jag blev godkänd som EVS, European Voluntery Service, volontär som dels betyder att hela mitt volontär år är sponsrat av EU för att få ungdomar att känna sig som europeer istället landsmän från olika länder, och dels betyder att jag måste (men jag vill ju självklart) åka på lite olika koneferanser som den här för att träffa andra volontärer och utbyta erfarenheter och lära mig mer om UK.

En väldigt rolig sak som vi fick lära oss innan vi åkte var att vem du än frågar så ligger allting "around the corner" eller "around the corner, fifteen minutes", och det sjuka i kråksången är att det stämde! =P När vi frågade efter vägen sa de flesta att det ligger runt hörnet ungefär femton minuter, kan ju bero på att Leeds bara är halvstor och byggd i en cirkel men ändå...

Vi bodde på ett hotell nästan mitt inne i Leeds, bilden ovan är tagen från fönstret i mitt rum, som hade ca 400 identiskt inredda rum i modern IKEA-stil. Jag lägger ingen värdering i det för rummen var  fina men bara så att ni får en bild =) Det serverads också frukost varje morgon nere i Lobbyn med vita toast (vad trodde du??), croissanter, mjölk, flingor och vi hade tillgång till en kaffe och juice maskin så det var najs.

Varje dag ( iofs bara under tre dagar men ändå :P) gick vi till ett lokalt koneferans center som, ironiskt nog, låg ca femton minuter bort om man gick runt hörnet på hotellet. Första dan handlade mest om att lära känna varandra och prata lite om olika kulturer, så resultatet blev att jag lärde känna massa sköna människor samt lära mig säga "fuck you" och att någon är full på tre olika sätt. Jag lärde mig också att tummen upp, som hos oss betyder att något är bra, betyder i mellanöstern "in your ass", så om ni någonsin reser till mellanöstern så kan det vara bra att veta att tummen upp är ungefär lika med att ge någon långfingret. I slutet på dan lekte alla volontärer lite lekar, dels samarbetslekar och dels en typisk lek från hemlandet. Min och Karolins lek blev datten medan volontärerna från SydAmerika och nåt litet land i Afrika försökte lära oss lite olika lekar, men jag tror att vi var nog lite tröga för ingen fattade:P Menmen det var kul ändå =)
De som läst ordentligt kanske undrar hur volontärer från icke-Eu-Länder kan få EU-bidrag, en fråga som vi var många som delade och som det tog våran "lärare" Bob ett tag att få fram svaret på. Svaret är att några få människor i länder som EU samarbetar med eller länder som EU vill vara bra "kompis" med också kan söka bidrag.

Dag två lärde vi oss mer om UK och hur det är att leva och jobba här. Vi lärde oss också, äntligen, skillnaden mellan United Kingdom och Great Britian. Skillnaden är den att GB bara är själv ön medan UK är en förkortning av United Kingdom of England, Skottland, Wales and Northen Irland, så nu vet ni det! :D

På kvällen den andra dagen och nästan hela den tredje dagen fick de som ville, och det inkluderar mig, plugga förebyggande säkerhet och allmän säkerhet på företag för det brittiska säkerhets konsulatet. Sen på eftermiddagen den tredje dagen så avlade vi ett prov som utformsmässigt liknande högskoleprovet så resultatet borde komma inom några veckor. Det hela kändes väldigt bra och om det går hela vägen kan jag lägga titeln (med egen översättning) "Brittiska säkerhets konsultatets ombud av första graden" på mitt CV, låter lite maffigt tycker jag =D

Resan hem gick hyfsat smärtfritt, bortsätt från att tåget var försenat 2 h men det gör att vi borde få tillbaka pengarna på biljetten så det gjorde inte så mycket.

Cheers

RSS 2.0